Medical Trained

Eerste Hulp

Bij verschillende opleidingen van IDD, zoals bij de IDD Rescue Diver cursus en de IDD Oxygen Provider cursus, heb je een IDD Medical Trained brevet nodig. Dit Medical Trained brevet is bedoeld voor zowel duikers en niet-duikers die opgeleid willen worden in eerste hulp en reanimatie. Dus ook zeer geschikt voor het bedrijfsleven. Na deze cursus zult in over voldoende kennis beschikken om in geval van bijvoorbeeld een hartstilstand of ongeval, op vakkundige wijze eerste hulp te kunnen verlenen. Natuurlijk wordt er gedurende de cursus ook uitgebreid stil gestaan bij het vermijden van ongevallen onder het motto “voorkomen is beter dan genezen”. Deze cursus is voor de IDD Advanced Open Water Diver de opstap naar de IDD Rescue opleiding. Na het met goed gevolg afronden van de cursus ontvangt u een door de Nederlandse ARBO-wetgeving erkend certificaat. Door deze erkenning is deze opleiding ook geschikt voor bijvoorbeeld bedrijven welke ingevolge de ARBO regelgeving medisch getrained personeel op de werkvloer aanwezig dienen te hebben.

Voorvereisten:    

  • Minimum leeftijd 12 jaar    
  • Bij minderjarigheid goedkeuring door ouders / voogd

AED

Wanneer het hart stopt met kloppen gaat de tijd tikken! De nieuw ontwikkelde Automatische Externe Defibrillator, ook wel AED genoemd, analyseert de werking van het hart volledig zelfstandig en kan door iedereen veilig worden toegepast. Door vroegtijdig het hart te defibrilleren vergroot u de kans op overleven tot 70%. Elke minuut waarin niet wordt gedefibrilleerd daalt de overlevingskans met 7% tot 10%. Het AED apparaat registreert elektrische signalen van het hart, dit gebeurt via twee elektrodes welke op het lichaam van het slachtoffer zijn bevestigd. Tijd is een belangrijke factor, slechts 1 op de 20 slachtoffers van een plotselinge hartstilstand overleeft deze aandoening. Het is belangrijk dat een slachtoffer van een hartstilstand binnen een paar minuten wordt gedefibrilleerd. Het is van levensbelang dat er een AED voor handen is. U kunt met het AED-apparaat levensreddende handelingen uitvoeren.

Men moet wel voor deelname aan de AED-opleiding in het bezit zijn van EHBO & Reanimatie of equivalent. De opzet van deze opleiding en de 4 lesuren die hiervoor staan, kunnen naar eigen inzicht in verschillende tijdsmodules worden ingedeeld.

Terug naar alle cursussen