Bestuursmededeling juni 2020 (ivm Corona)

Beste duikers en duikvrienden,

De eerste enthousiaste verhalen over de eerste gemaakte buitenduiken en ook over de zwembadlessen zijn een feit. We zijn blij dat we onze hobby weer mogen uitvoeren. Nog steeds gelden daarbij de regels en blijft voorzichtigheid geboden in deze 1.5 meter-samenleving. Daarom ook de volgende afspraken.

Georganiseerd duiken

Vanuit DFF zien wij nog geen mogelijkheden om gezamenlijk duiken te organiseren. Het protocol van IDD biedt ons hiervoor nog geen ruimte door de hierin vermelde afspraken over:

  • het vullen van cilinders
  • vervoer naar de duikstek
  • vooraf aanmelden op sommige duikstekken
  • regels omtrent parkeren, het duikplan en de duik zelf en
  • regels omtrent de de-brief en vertrek van de duikstek.

Weet dat beheerders de toegangen tot een duiklocatie bij drukte kunnen sluiten en zelfs mensen kunnen wegsturen. Voor Bronsbergenmeer, het Grasbroek en Busloo en zelfs Hambroekplas kan dit aan de orde zijn. Volg dan aanwijzingen op en verlaat de locatie.

Voor Zutphen is er goed nieuws

DFF heeft een club-bijdrage voldaan waardoor alle DFF leden in het Bronsbergermeer mogen duiken. Mocht men je daar naar vragen dan kun je hier naar verwijzen.

220 bar

Vanaf donderdag 4 juni 20.30 uur is deze geopend (met inachtneming van hygiëne maatregelen, waaronder aangepaste afstand en een maximum van 30 bezoekers). Aanmelden via de Buddy Finder App is nodig en een mogelijkheid voor internetcafé via ZOOM, zoals we dat de laatste tijd vaker deden, is aanwezig.

Sport

Aan de internet sportlessen van Lizzy is hiermee een eind gekomen. We willen haar via dit bericht nogmaals hartelijk danken voor de enthousiaste lessen. Iedereen is weer zelf verantwoordelijk om fit te blijven voor het duiken.

Activiteiten

Zodra de maatregelen het weer toelaten en gezelligheid en saamhorigheid aan de waterkant weer ruimte krijgen, gaan we nadenken over het organiseren van een duikweekend. Tot dan is het duiken volgens protocol en plaats je bijvoorbeeld op de Buddy Finder app een oproep voor een duikbuddy en maak je via een privé bericht verdere afspraken voor jullie duik.

Blijf gezond en tot gauw.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *